Perşembe, Ağustos 12

Bir Tatil Yemeği: Kum Midyesi

Tatil yemeği olarak kum midyesi yemek istiyorsanız bir gün önceden balıkçınıza ayırtmalıymışsınız. Neden diye soracaksanız, taze olarak yenmesi gereken bir yiyecek olduğu için. Çeşme - Dalyanköy'de Aile Balıkçılık sağolsun bize ayırdılar. Canlı canlı böcükleri sakladılar. Biz hemen yemeği yapmaya başlamadığımız için midyelerin canlı kalması için deniz suyu içinde iki saatten fazla tuttuk. Normalde kapalı olması gereken midyeler suya girince gördüğünüz gibi hemen açıldılar. Ve bize su fışkırtmaya başladılar. Gerçekten çok iyi nişancılar.

Malzemeler:
1 kilo kum midye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 kaşık kıyılmış maydanoz
1 bardak beyaz şarap


1. Pişirmeye başlamadan önce midyeleri yıkamanız gerekiyor. Temiz bir sünger yardımı ile yaparken bir taraftan da midyelerin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Açık olanları hemen ayırın ve çöpe atın.


2.Tencereye zeytinyağı koyup sarımsakları çok az sote edin. İsterseniz soğan da ekleyebilirsiniz. Sonra midyeleri, ardından da şarabı ekleyin.


3. Kabukları açıldığı zaman pişmiş demekmiş. Bu da yaklaşıl 5 dk. gibi bir süreye denk geliyor. Pişmeye yakın maydanozu ekleyebilirsiniz.


4. Afiyet olsun. Çok soğutmadan taze taze yeyin efendim.


2 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben bunların yendiğini bilmiyordum, midye severim ama, bunları canlı cnlı kendim haşlayamam, kıyamam...İstakozda pişiremem:) Ama ksin çok lezzetlidir, ancak hazır yiyebilirim, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Biz de ilk defa denedik ve yedik. Biraz tuhaftı kabul ediyorum. Gerçekten lezzetliydi.

    YanıtlaSil